€ 0,00 0 items
Naar kassa

Gezelschapsspelletjes: Voor ieder wat wils

Gezelschapsspelletjes. De welbekende, ‘Oerhollandse’ traditie waarbij je met het hele gezin rondom de keukentafel zit, en al dobbelstenen rollend en kaartjes verzamelend de avond doorbrengt. Elke familie heeft zo zijn eigen spellen die traditioneel gespeeld worden. En vergis je niet, het kan er regelmatig fanatiek aan toe gaan!

 

Veel mensen hebben in het afgelopen jaar de gezelschapsspelen opnieuw ontdekt. Spellen werden weer afgestoft en van zolder gehaald, of snel online besteld om de lockdown avonden door te komen. In onze drukke levens stonden we lang niet altijd meer stil bij hoe leuk een simpel avondje gezelschapsspelletjes spelen kan zijn. Nu was daar weer wat ruimte voor.

 

Van velen hoorden wij bij de Horlepiep leuke berichten over hoe de avonden werden opgefleurd door uitdagende, gezellige spelletjes. Een traditie die hopelijk vastgehouden zal worden, nu dat de wereld weer ‘open gaat’!

 

Van alle markten thuis

Nu hoef je natuurlijk niet meteen de hele avond aan de keukentafel gekluisterd te zitten. Er zijn juist ook veel spelletjes waar je snel mee aan de gang kunt. Met name dobbelspelletjes en kaartspellen zijn snel uitgelegd, en de potjes duren niet zo lang. Ideaal! Zo kun je ook gezellig even een half uurtje samen gaan zitten. Of natuurlijk een paar rondes achter elkaar spelen!

 

Voor veel spellen van bijvoorbeeld 999 Games zijn bovendien heel gemakkelijk filmpjes met de speluitleg te vinden op Youtube. Mocht je geen zin hebben om het boekje door te lezen (of ben je het boekje kwijt), dan heb je met zulke filmpjes in een paar minuten toch door hoe het moet. Ook Haba is meer spellen voor oudere kinderen en volwassenen aan het ontwikkelen, met ook leuke kortere spellen zoals Dobbelkoning.

 

Ook is het leuk om te zien dat veel klassiekers blijven terugkeren, zij het soms in een nieuw jasje. Voor hun nieuwe detectivespel The Key heeft Haba zich laten inspireren door escaperooms én door het bekende spel Cluedo. En de laatste tijd is het Keezen bordspel ook weer erg populair: een combinatie van Mens erger je niet en Pesten dat je ook in teams kunt spelen. Oudhollandse gezelligheid in een nieuw jasje!

 

 

En de kleintjes dan?

 

De prachtige traditie van het spelen van bordspellen wordt vaak al op een jonge leeftijd geleerd. Met wat toegankelijkere spelletjes, of over de schouder van de ouderen mee. Vaak komen ouders met de vraag welke spelletjes nou het meest geschikt zijn om te beginnen. Een begrijpelijke vraag. Een vraag waar wij graag antwoord op geven!

 

Gezelschapsspelletjes zijn namelijk een super goede manier om kinderen spelenderwijs te laten leren. Kleuren en vormen herkennen, puzzeltjes maken, ordenen en het trainen van de fijne motoriek: al deze vaardigheden kunnen getraind worden aan de hand van spelletjes.

 

Het Duitse speelgoedmerk Haba bevestigt het gezegde ‘Jong geleerd is oud gedaan’, en heeft daarom een speciale spellenlijn met Eerste Spellen ontwikkeld. Deze korte, kleurrijke spelletjes zijn al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar! Hierbij wordt ook rekening gehouden met het feit dat het spelen van spelletjes óók nog aangeleerd moet worden. Het om de beurt mogen spelen, volgen van spelregels en natuurlijk ook het concept van winnen en verliezen wordt door deze spelletjes geleidelijk geïntroduceerd.

 

De vormgeving van het spelmateriaal maakt deze Eerste Spelletjes extra aantrekkelijk voor jonge kinderen. Aan de stevige, vrolijk gekleurde en mooi afgewerkte kaarten en houten figuren kun je zien dat ze echt ontworpen zijn voor de allerkleinsten. Net als het andere kinderspeelgoed van Haba kan het materiaal tegen een stootje! Zodat er ook echt lekker mee gespeeld kan worden.

 

Al met al valt er dus genoeg te spelen! Een mooie gelegenheid om met gezin of vrienden samen te zijn. Haba zegt ’t altijd mooi. Of je nu de meeste punten scoort of niet: Wie speelt…Wint!