€ 0,00 0 items
Naar kassa
Toegevoegd aan winkelmand
Haba Kasteelridders
Aantal: 1
Uw prijs
34,95

Haba Kasteelridders

Artikelnr 5234
Levertijd Direct leverbaar
€ 34,95

Stel je voor. De Koning komt op bezoek! We moeten ons kasteel gaan versieren. We besluiten drie verschillende torens voor hem te maken. Met de nadruk op "we". Zes gekleurde houten blokken en 24 opdrachtkaarten om met die blokken een steeds verschillende toren te maken, liggen klaar. Iemand draait een opdrachtkaart om, draait de zandloper en we proberen binnen die tijd die torens te bouwen. Klinkt eenvoudig? Wacht maar. Het systeem om die toren te bouwen is zeer origineel: een grote elastieken ring met eraan vier elastische touwtjes. Elk van de vier spelers neemt het uiteinde van zo'n touwtje in de hand en nu moeten we samen proberen de onderste blok te pakken, te verplaatsen naar het speelveld en daar rustig te plaatsen. Daarna volgen de andere blokken volgens de aanwijzingen van de opdrachtkaart. Slaagt de groep daar binnen de zandlopertijd in, dan mogen ze juichen omdat één van de drie torens klaar staat. Lukt dit niet, dan schuift de Koning één veld richting kasteel. Als die Koning op de ophaalbrug staat en we zijn er samen niet in geslaagd om drie torens te bouwen, dan verliezen we het spel (schande, schande, schande...). Lukt dit wel dan mogen we terecht trots zijn op onszelf omdat we de Koning waardig kunnen ontvangen. Iedereen die dit spelmateriaal ziet, wil meteen eens proberen. Je moet echt goed samenwerken, rustig blijven en vooral niet beginnen te trillen. De meeste teams slagen er niet in om hun eerste toren binnen de tijd te bouwen. Meestal moesten een paar blokken van de grond opgeraapt worden...Kasteelridders is een heel mooi echt coöperatief vaardigheidsspel dat jong én oud graag zal spelen!

Leerdoelen Samenwerken, Ordenen, Ooghandcoördinatie, Fijne motoriek, Concentratie, Behendigheid
Afmeting doos:37 x 27 x 5,5 cm.
Speelduur:10-15 min.
Leeftijd:4-99 jaar
EANcode 4010168052342

Over HABA

Haba, ook wel 'uitvinder voor kinderen' genoemd, is een houtfabrikant van o.a. hoog kwalitatief baby- en kinderspeelgoed, goed bedachte gezelschapsspellen, knikkerbanen en poppen voor kinderen. Al het beukenhout komt uit ecologisch verantwoorde bosbouw in Duitse bossen. Ook de productie vindt plaats in Duitsland. 
Haba maakt duurzaam speelgoed met een bijzonder design. Al het speelgoed voldoet aan zeer strenge eisen qua kwaliteit en veiligheid. Haba gaat ervan uit dat kinderen de wereld leren ontdekken door te ervaren. Met Haba-speelgoed heeft u de garantie dat uw kind spelenderwijs en op een veilige manier de wereld kan verkennen.
De Horlepiep is Selection-dealer van Haba waardoor wij producten mogen verkopen die voor een selecte groep winkels wordt gemaakt.