€ 0,00 0 items
Naar kassa
Toegevoegd aan winkelmand
Ostheimer Josef
Aantal: 1
Uw prijs
38,50

Ostheimer Josef

Artikelnr 40402
Levertijd Direct leverbaar
€ 38,50

Geïnspireerd door de pedagogiek van Rudolf Steiner begon Margarethe Ostheimer's moeder meer dan zestig jaar geleden met haar eerste collectie houten speelgoed. Nog steeds en misschien zelfs steeds meer blijft het van immens belang kinderen speelgoed aan te bieden dat hen in de ontwikkeling van fantasie en creativiteit stimuleert.Iedere figuur wordt met de hand en met de grootst mogelijke zorg gemaakt en alle materialen ondergaan een uitgebreide kwaliteitscontrole op alle productieniveaus. De verfstoffen die worden gebruikt zijn gifvrij en op waterbasis. Ze worden in dunne lagen aangebracht, waardoor de natuurlijke structuur van het hout zichtbaar blijft.Uiteindelijk wordt elk artikel ondergedompeld in een bad van walnootolie, ter bescherming en om de kleuren te intensiveren. Daarna wordt het Ostheimer kwaliteitslogo ingebrand.

Leerdoelen Geen
MateriaalAhorn hout
Type kindAlle kinderen
Afmeting13 cm x 7 cm. x 3 cm.
EANcode 4035198404022

Over Ostheimer

Ostheimer staat voor duurzaam houten speelgoed, wat al meer dan 70 jaar wordt vervaardigd in Duitsland. Toen Margarethe Ostheimer begon met haar eerste collectie houten speelgoed was ze geinspireerd door de pedagogiek van Rudolf Steiner, naar antroposofische standaard. Vandaar dat alle speelfiguren gebogen lijnen hebben en mooi rond zijn afgewerkt en uitgevoerd in zachte kleuren. Het speelgoed van Ostheimer maakt een liefdevolle en rustige wereld in ieder van ons los. Het merk is vooral bekend van de houten speelfiguren en kerstgroepfiguren.  Ostheimer speelfiguren worden met de hand gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De verfstoffen zijn gifvrij en op waterbasis.De verf wordt in dunne lagen aangebracht in transparante kleuren, zodat de struktuur van het hout mooi zichtbaar blijft en de uitstraling wordt versterkt. 
De nabehandeling wordt gedaan met een biologische walnootolie, waardoor elk figuur kleurecht blijft en de oppervlakken beschermd worden. De olie zorgt er ook voor dat elk figuur lekker aanvoelt en ruikt . En als laatste wordt het Ostheimer kwaliteitslogo ingebrand. De speelfiguren zullen vooral de fantasie van elk kind  prikkelen en de gevoelswereld stimuleren. Het motto van Ostheimer is "het speelgoed dat wij maken moet gezond zijn voor geest en lichaam".