€ 0,00 0 items
Naar kassa
Toegevoegd aan winkelmand
Ostheimer Tijger klein spelend
Aantal: 1
Uw prijs
11,95

Ostheimer Tijger klein spelend

Artikelnr 20104
Levertijd direct leverbaar
€ 11,95

Deze kleine houten tijger van Ostheimer (20104) speelt graag met andere tijgers. Je kunt hem op de achterpoten laten staan. Leuk om eventueel uit te breiden met de vader en moeder tijger en andere jonge tijgers. Ostheimer heeft meerdere houten dieren, figuren en nog meer moois. Allemaal gemaakt en beschilderd met de hand. Dit speelgoed gaat dus letterlijk van hand tot hand! De kleine tijger van Ostheimer past in een Afrikaans landschap of wellicht zelfs in een goede dierentuin met veel ruimte. De verfstoffen die bij Ostheimer worden gebruikt zijn gifvrij en op waterbasis. Ze worden in dunne lagen aangebracht, waardoor de natuurlijke structuur van het hout zichtbaar blijft. Uiteindelijk wordt elk artikel ondergedompeld in een bad van walnotenolie, ter bescherming en om de kleuren te intensiveren. Daarna wordt het Ostheimer kwaliteitslogo ingebrand.

Leerdoelen Fantasie en creativiteit, Rollenspel
materiaal:ahornhout geverfd met gifvrije verf en behandeld met walnotenolie
afmeting:ca 5 x 2,5 x 9 cm
EANcode 403519820104

Over Ostheimer

Ostheimer staat voor duurzaam houten speelgoed, wat al meer dan 70 jaar wordt vervaardigd in Duitsland. Toen Margarethe Ostheimer begon met haar eerste collectie houten speelgoed was ze geinspireerd door de pedagogiek van Rudolf Steiner, naar antroposofische standaard. Vandaar dat alle speelfiguren gebogen lijnen hebben en mooi rond zijn afgewerkt en uitgevoerd in zachte kleuren. Het speelgoed van Ostheimer maakt een liefdevolle en rustige wereld in ieder van ons los. Het merk is vooral bekend van de houten speelfiguren en kerstgroepfiguren.  Ostheimer speelfiguren worden met de hand gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De verfstoffen zijn gifvrij en op waterbasis.De verf wordt in dunne lagen aangebracht in transparante kleuren, zodat de struktuur van het hout mooi zichtbaar blijft en de uitstraling wordt versterkt. 
De nabehandeling wordt gedaan met een biologische walnootolie, waardoor elk figuur kleurecht blijft en de oppervlakken beschermd worden. De olie zorgt er ook voor dat elk figuur lekker aanvoelt en ruikt . En als laatste wordt het Ostheimer kwaliteitslogo ingebrand. De speelfiguren zullen vooral de fantasie van elk kind  prikkelen en de gevoelswereld stimuleren. Het motto van Ostheimer is "het speelgoed dat wij maken moet gezond zijn voor geest en lichaam".