€ 0,00 0 items
Naar kassa
Toegevoegd aan winkelmand
Spektro licht show, uitbreidingsset
Aantal: 1
Uw prijs
39,95

Spektro licht show, uitbreidingsset

Artikelnr SP502
Levertijd direct leverbaar
€ 39,95

Met de Spektro Light show uitbreiding maak je een mooi vervolg op het ontdekken van elektriciteit. Er komen nieuwe elektronische componenten zoals de transistor, de condensator en weerstand aan bod. In het bijgeleverde werkboek staan veel opdrachten waarmee je stap voor stap de verschillende onderdelen gaat leren gebruiken. Ontdek verder alles over de werking van elektrische schakelsystemen in combinatie met licht. Sluit je MP3-speler of je telefoon aan en en maak jouw eigen lichtshow! Of laat een helicopter omhoog vliegen met de afstandsbediening van de televisie. Let op: Deze doos is een uitbreiding voor Spektro Starter dus geen op zichzelf staande doos. Deze onderdelen heb je dus ook nodig om de beschreven circuits te kunnen bouwen. De meeste circuits zijn ook te bouwen als je de Spektro 1 basisdoos hebt.

Leerdoelen Denken en gedrag, Onderzoeksdrang, Technisch begrip
let op:Deze doos is een uitbreiding voor Spektro Starter en geen op zichzelf staande set!
EANcode 8719189074024

Over Spektro

Spektro is een serie experimenteerboxen waarmee kinderen spelend elektriciteit kunnen ontdekken.
Met Spektro geef je kinderen op jonge leeftijd de mogelijkheid om binnen een veilige omgeving te experimenteren met elektriciteit. Door een eenvoudig drukknoopverbinding kunnen de onderdelen makkelijk op elkaar bevestigd worden. Hierdoor leren kinderen spannende elektrische circuits te bouwen naar aanleiding van een tekening.
Alle onderdelen zijn van nummers, symbolen en kleuren voorzien, zodat de verschillende circuits eenvoudig nagemaakt kunnen worden. De kinderen werken aan de hand van voorbeeldkaarten waarop een grote foto staat afgebeeld. En achterop de kaarten kunnen ze aan de hand van pictogrammen zien wat er moet gebeuren als ze de kaart precies nagebouwd hebben. Naast de fotokaarten zijn dezelfde circuits ook op schemakaarten afgebeeld, zodat kinderen zien hoe een elektrisch schema eruit ziet. De gebruikte symbolen komen overeen met de officiële NEN-normeringstekens voor elektrotechniek. .
Door de lage voltage en spanning kan er absoluut geen kortsluiting gemaakt worden, dus blijft spelen met Spektro volkomen veilig.