€ 0,00 0 items
Naar kassa
Toegevoegd aan winkelmand
Spektro Starter: Elektriciteit ontdekken
Aantal: 1
Uw prijs
49,90

Spektro Starter: Elektriciteit ontdekken

Artikelnr SP501
Levertijd Direct leverbaar
€ 49,90

Met Spektro Starter maak je een mooi begin met het ontdekken van elektriciteit. In het werkboekje staan meer dan 20 opdrachten waarmee je stap voor stap de verschillende onderdelen gaat leren gebruiken. Zo leer je stapsgewijs alles over de werking van eenvoudige elektrische schakelsystemen. Je kunt stroom laten lopen en onderbreken. Met een schakeling gaat een ventilator aan of kun je verschillende geluidseffecten hoorbaar maken. Ontdek zelf het verschil tussen een serieschakeling en een parallelschakeling. Natuurlijk kun je ook zelf schema's verzinnen. Spektro is beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting. Door de stevige drukknoopverbindingen is Spektro keer op keer te gebruiken en is het veilig voor kinderen om mee te experimenteren.

Leerdoelen Technisch begrip, Onderzoeksdrang, Denken en gedrag
Niet meegeleverd:2 AA batterijen
EANcode 8719189074000

Over Spektro

Spektro is een serie experimenteerboxen waarmee kinderen spelend elektriciteit kunnen ontdekken.
Met Spektro geef je kinderen op jonge leeftijd de mogelijkheid om binnen een veilige omgeving te experimenteren met elektriciteit. Door een eenvoudig drukknoopverbinding kunnen de onderdelen makkelijk op elkaar bevestigd worden. Hierdoor leren kinderen spannende elektrische circuits te bouwen naar aanleiding van een tekening.
Alle onderdelen zijn van nummers, symbolen en kleuren voorzien, zodat de verschillende circuits eenvoudig nagemaakt kunnen worden. De kinderen werken aan de hand van voorbeeldkaarten waarop een grote foto staat afgebeeld. En achterop de kaarten kunnen ze aan de hand van pictogrammen zien wat er moet gebeuren als ze de kaart precies nagebouwd hebben. Naast de fotokaarten zijn dezelfde circuits ook op schemakaarten afgebeeld, zodat kinderen zien hoe een elektrisch schema eruit ziet. De gebruikte symbolen komen overeen met de officiële NEN-normeringstekens voor elektrotechniek. .
Door de lage voltage en spanning kan er absoluut geen kortsluiting gemaakt worden, dus blijft spelen met Spektro volkomen veilig.